Kant en klaar

Producten waar je direct mee aan de slag kan

Kant en klaar

Producten waar je direct mee aan de slag kan

Kant en klaar

Producten waar je direct mee aan de slag kan

MINDPUZZLE

MINDPUZZLE voor scherpe brainstormsessies !

Rond een onderwerp met jouw team ideeën uitwisselen. Brainstormend, mindmappend of op een andere manier. Er zijn veel manieren om met een groep ideeën en gedachten los te krijgen en dan “vast” te leggen.

Uit de hoofden op papier of digitaal. Na een dagje brainstormen is de opbrengst aan ideeën vaak veel. Heeeel veel !!  Een muur of een beeldscherm vol…

Maar dan…..

Hoe dit alles vast te houden? Scherp te krijgen, de essentie en de rode lijn te ontdekken?

Iets “vastleggen” terwijl het uiteindelijke beeld vaak nog niet gevormd is en de essentie nog niet duidelijk is, is net als een foto maken en geen rekening houden met de sluitertijd. Een wazige foto is vaak het resultaat. Als je pech hebt, blijft het bij een wazige “foto” van een mooie brainstorm van jouw teambijeenkomst.

Hoe kan het ook?

Met MINDPUZZLE van MaAkers ga je als team aan de slag met al die ideeën!

Aan de hand van de “puzzelstukken” kom je met jouw team in beweging. Samen ga je ideeën schuiven, toevoegen, weghalen, ordenen. Met MINDPUZZLE blijven structuren die hierbij ontstaan overeind door de “magnetische”puzzelstukken. Teksten kunnen tijdens dit proces worden toegevoegd en uitgewist.

Met deze puzzelstukken vorm je samen met jouw team een eigen unieke MINDPUZZLE met verrassende inzichten en een helder overzicht. De essentie komt boven tafel en tot slot heb je een scherpe unieke “mindfoto”van je teambijeenkomst om “vast te houden”!

Inhoud:

 • 36 grote beschrijfbare houten driehoeken

 • 1 grote beschrijfbare houten zeshoek

 • Magnetische zijkanten 

 • 4 verschillende kleuren whiteboardstiften

 • Whiteboard wisser

 • Flesje whiteboardreiniger

 • Opbergdoos

 

 

IJSBERGTOOL

Dagelijks hebben wij te maken met ons eigen gedrag en dat van anderen.

Gedrag is vaak moeilijk grijpbaar. Veel van hoe we ons gedragen zit onder de oppervlakte ingesleten en is op het eerste gezicht onzichtbaar. Hoe krijg je dat boven water? Vaak proberen we gedrag alleen in woorden te vatten maar raken al snel het spoor bijster.

MaAkers heeft de ijsbergtheorie van psycholoog D. MC Clelland, waarin bewust en onbewust gedrag “zichtbaar” wordt gemaakt, vertaald naar een praktische tool. Deze tool is ondersteunend bij gesprekken over gedrag, zodat naast het praten over gedrag er nu ook een tastbaar beeld ontstaat. 

Deze tool bestaat uit een poster(zelfklevend) waarop de kernvragen over zichtbaar en onzichtbare aspecten van gedrag staan die ons gedrag sturen. Vragen zoals: Wat laat je zien?, Wat wil je?,  Wat denk je? Ook is een korte handleiding bijgevoegd waarin deze kernvragen verder uitgewerkt zijn.

Met de driehoek “puzzelstukken” (beschrijfbaar en magnetisch) bouw je jouw “eigen ijsberg”. Op deze “puzzelstukken” schrijf je korte antwoorden op de verschillende vragen en vul je zo jouw eigen ijsberg in. Doordat de tool focust op de kernaspecten van gedrag behoud je tijdens en na het gesprek overzicht, inzicht en een tastbaar beeld van het zichtbare (topje van ijsberg) en onzichtbare gedrag (de rest van de ijsberg onder water).

Inhoud:

 • 36 beschrijfbare (ook uitwisbaar) en magnetische  driehoek “puzzelstukken”

 • 4 verschillende kleuren whiteboardstiften

 • Achtergrond poster (zelfklevend) voor op whiteboard

 • Whiteboard (magnetisch) wisser

 • Flesje whiteboardreiniger

 • Opbergkoffer en koker

OUT OF THE BOX

Werkvorm voor visieontwikkeling.

Een nieuwe werkvorm om eenvoudig en interactief focus aan te brengen in de visie van je team of bedrijf. Als team werk je “bouwend” samen aan het aanscherpen van jullie gezamenlijke visie. 

“Out of the box” zorgt er voor dat je dat eenvoudig en samen met je team kan doen. Je brengt de inzichten samen door te stapelen en te schuiven en zo bouw je met elkaar de visie. Resultaat is een visie met draagvlak en focus.

Deze nieuwe werkvorm geeft je in één oogopslag zicht op de beelden die je teamleden hebben bij visie en doelen. Elkaars verwachtingen kom je zo snel te weten. Ook wordt duidelijk wat ieder teamlid kan bijdrage aan de visie (“brengen”) of juist nodig heeft om de visie te kunnen realiseren (“halen”).

Op de kubussen staan de belangrijkste onderdelen om een visie met focus op te bouwen. Aan de hand van een korte handleiding komen de teamleden stapsgewijs tot individuele en gezamenlijke inzichten. Met deze werkvorm kun je gelijk aan de slag!

Ook verkrijgbaar rond andere thema’s zoals voor teamontwikkeling. 

Maatwerkoplossingen zijn mogelijk voor jouw team of bedrijf.  

Inhoud:

 • Kleine kubussen (met zes thema’s) voor de individuele bijdrage (formaat kubus 20-20-20 cm). Minimale afname 6 kubussen.

 • 1 grote kubus (met zes thema’s) voor de gezamenlijke bijdragen (formaat kubus 40-40-40 cm).

 • Stiften in verschillende kleuren.

Afwijkende aantallen of formaten nodig? Neem even contact met ons op.

ZAKELIJK TEKENEN 2.0

Zakelijk tekenen. Een mooie en visuele aanpak die veel nieuwe ideeën oplevert. Moet je dan eerst zelf goed kunnen tekenen of een tekenaar inhuren?

Nee hoor, niet nodig. Vanuit MaAkers Producten hebben wij een makkelijke tool ontwikkeld waarmee je volgens de principes van zakelijk tekenen direct aan de slag kan. Met 12 stickers met tekeningen van veel voorkomende thema’s, bij elkaar ter grootte van een A2 formaat, kun je snel zaken in beeld brengen. Er zijn verschillende varianten mogelijk qua kleur, grootte en vorm.

De stickers kun je goed gebruiken op flip-over vellen, een whiteboard of andere gladde ondergronden. Afhankelijk van de ondergrond zijn ze ook makkelijk te verplaatsen. Via deze aanpak kun je op een eenvoudige manier visueler, dynamischer en origineler werken.

Inhoud:

 • 1 A2 formaat poster met 12 stickers (variaties mogelijk)